Plzeňský web o zápase ve Varech

17.12.2009 22:05

Na stránkách plzeňského USK je popsán naš domácí zápas s USK Plzeň - OPĚT JSOU VŠICHNI PŘEKVAPENÍ Z NAŠICH SKVĚLÝCH FANOUŠKŮ

 

Pětisetové drama s vítězným koncem ve fantastické atmosféře

VK Karlovy Vary – USK Slavia Plzeň 2:3 (17,20,–16,–17,–18)
Sestava domácí: Mašek V., Kolovrátek, Bican, Sobotka, Houda T., Bečka, libero Kořán – střídal: Flekač.
Sestava hosté: Ulč, Jiránek, Kvarda, Ekstein, Stehno, Davídek, libero Utler – střídali: Chlopčík, Lohr K.

K závěrečným zápasům 1.části soutěže odjížděli hráči USK Slavia do Karlových Varů ve značně kombinované sestavě. Chyběl první nahrávač Pepa Perk, který toho času byl u porodu svého prvorozeného syna, smečaři Zbyněk Parkán a Jan Lohr a univerzál Martin Kalous. I tak si ale vedoucí tým tabulky jel pro čtyři body. Všechno ale mohlo být zcela jinak.
Velmi slušně zaplněná hala, bubny, trubky a bouřlivá atmosféra udělala své. Domácí vyhecovala až k neskutečnému výkonu a naopak mladším hráčům hostů se rozklepala kolena. „Jinak si to nedovedu vysvětlit, věděli jsme, co budou Vary hrát, jak útočí a na to jsme se celý týden připravovali. Ničím nás nepřekvapili, přesto jsme se s tím první dva sety nemohli srovnat“ říká k úvodním sadám hrající trenér Petr Kvarda. Ten pak provedl změny v sestavě a obraz hry se výrazně otočil. Najednou kralovali hosté, kteří skvěle blokovali a jistě útočili na ztrátu. Rozhodnout tak muset až tie-break. Konečný výsledek 20:18 pro Plzeň hovoří za vše. „Bylo to neskutečný, domácí měli 4 mečboly, ale v těchto chvílích nás podržel Petr Chlopčík na účku, když to dokázal odztrátovat. A nebyly to jednoduché míče“ podotýká trenér. Pak se k mečbolu dostali i hosté, první ještě nevyužili, ale druhý perfektním blokem dua Jiránek – Davídek ano a bylo dobojováno.

 

V posledním zápase podzimu další výhra

VK Karlovy Vary – USK Slavia Plzeň 1:3 (17,–20,–17,–27)
Sestava domácí: Mašek V., Kolovrátek, Bican, Flekač, Houda T., Bečka, libero Kořán – střídal: Sobotka.
Sestava hosté: Ulč, Chlopčík, Kvarda, Jiránek, Lohr K., Davídek, libero Utler – střídali: Stehno, Ekstein.

Odvetu zahájili lépe domácí, když se dokázali vrátit k výkonu z úvodních dvou setů 1.utkání. „Asi jsme si mysleli, že je náš obrat z 0:2 na 3:2 položí, tak jsme začali opět velmi vlažně“ řekl k úvodní sadě kouč hostů Kvarda. Od druhého setu ale měli navrh zase hosté a už se zdálo, že zápas dovedou v klidu do vítězného konce. „Vedeme ve 4.setu 15:11 a ještě to skoro prohrajem“ čertil se po zápase nejstarší hráč hostů Davídek. Domácí totiž z posledních sil zabrali a za podpory fantastických fanoušků otočili na 17:15 a začal boj o každý míč. Hosté zkoušeli vše možné, točili se sestavou, ale domácí byli už rozjetí. Vary si tak za stavu 24:22 vybojovali dva setboly, ale ani jeden se jim nepodařilo proměnit. Pak už to bylo jako v pátém setu předcházejícího zápasu. Koncovka ale patřila zase hostům, jmenovitě Honzovi Eksteinovi. Ten za stavu 27:27 zablokoval útok Varů a poté přidal eso a radost hráčů USK mohla vypuknout naplno. „Byl jsem asi přemotivovaný“ říkal po zápase hrdina posledních míčů Honza Ekstein ke svému výkonu v 1.utkání, kdy musel být střídán. Ve druhém zápase ale v průběhu utkání opět naskočil do sestavy a nakonec rozhodl. „Jsem za to rád, moc se mi nedařilo, tak jsem chtěl splatit důvěru trenéra, kterou mi přesto dal“ dodal Ekstein.
Hosté se často v obou utkáních podivovali nad výroky rozhodčích, kteří si několikrát vybrali slabší chvilku. „Byly tam určité situace, kdy jsme my nebo domácí byli nespokojeni s jejich výroky, ale nechtěl bych to nějak blíže komentovat. Chybuje každý, hráči i rozhodčí“ zastal se arbitrů hostující trenér Kvarda.
Plzeň tak splnila svůj cíl, přivezla z Karlových Varů povinné 4 body a zůstala tak po polovině soutěže na čele tabulky s dvoubodovým náskokem na Českou Lípu.

 

 
AKTUALITY
Jablonec - K.Vary 3:1
Jablonec - K.Vary 3:1

Novinky

Mladá Boleslav - Karlovy Vary

18.02.2012 20:03
25.2.2012 odjiždíme hrát zápas 2. ligy s...

Karlovy Vary - Ervěnice 2:3,0:3

18.02.2012 19:46
Do prvního zápasu s jasným favoritem utkání...

K.Vary - Ervěnice

14.02.2012 21:59
18.2.2012     V sobotu...

Záznamy: 10 - 12 ze 93

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>