K záchraně stačí jediná výhra

02.03.2010 16:05

článek z MF DNES z 2. 3.

Tři kola a celkem šest zápasů chybí do konce základní části II. volejbalové ligy. Hráči VK Karlovy Vary nevyužili možnost zajistit si klid. Přesto je jejich naděje na záchranu velmi silná. „Máme to ve svých rukou. Ke stoprocentní jistotě musíme vyhrát dva zápasy, ale myslím, že stačit bude jeden,“ přemítá karlovarský trenér Vít Mašek.

Karlovarští volejbalisté už přímo sestoupit nemohou, jde jim o únik z baráže. To znamená skončit nejhůře osmí. Na barážovou příčku, kterou teď okupuje Rakovník, mají v Karlových Varech náskok pěti bodů. Rakovník naposledy jednou prohrál s posledními Semily. „Vyhrát aspoň jednou a jsme zachráněni, to je náš cíl,“ hlásí karlovarský trenér. To bude ale ještě těžké. Největší šance je hned v sobotu na hřišti Liberce, ten je v tabulce osmý se čtyřbodovou ztrátou na Karlovy Vary. Los posledních dvou kol už pro Kalrovy Vary tak dobrý není. Hostí druhou Českou Lípu, pak zamíří na hřiště vedoucí Plzně.

Dvě porážky s Boleslaví

V sobotu volejbalisté Karlových Varů prohráli v dramatických bitvách s Mladou Boleslaví 2:3 a 1:3. První duel dotáhli až do tie-breaku, který se natáhl až na konečných 20:22 pro středočechy. „Vyrovnaný duel. Rozhodly naše vlastní chyby v koncovkách a hlavně nezvládnutý tie-break,“ říká Mašek.

V odvetě Karlovy Vary už prohrály 1:3, když jim vyšel pouze úvodní set. „V dalších setech jsme znovu nezvládli koncovky,“ postesken si Mašek. Jeho týmu chybělo pokaždé jen pár úspěšných míčů. Vždyť ve druhé sadě dosáhl na čtyřiadvacet bodů, ve třetí na třiadvacet ve čtvrté na dvaadvacet.

Kromě dlouhodobě zraněného Tomáše Botky měl Mašek protiMladé Boleslavi k dispozici kompletní kádr. I tak mají v Karlových Varech úzkou lavičku. „Na střídání máme jenom jednoho hráče. Ve vyrovnaných duelech je obtížné posílat někoho nerozehraného,“ říká Mašek. Také to může být důvodem, proč jeho tým proti Mladé Boleslavi tak ztrácel v koncovkách setů.

AKTUALITY
Jablonec - K.Vary 3:1
Jablonec - K.Vary 3:1

Novinky

Jablonec - K.Vary

10.03.2012 22:25
17.3.2012 jedeme hrát do Jablonce poslední...

Karlovy Vary - Malá Skála 3:1

10.03.2012 22:18
Do druhého zápasu jsme vlétli tak jak jsme...

Karlovy Vary - Malá Skála 3:2

10.03.2012 22:08
Do prvního zápasu jsme nastoupili velmi vlažně,...

Záznamy: 4 - 6 ze 93

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>